Збірна Україна не перемогла на Олімпіаді футболістів з Іраку

24 липня стартував Олімпійський турнір з футболу. Хоча церемонія урочистого відкриття Ігор в Парижі і відбудеться 26 липня, футболісти зазвичай розпочинають свої змагання раніше.

Вчора Олімпійська збірна України зіграла свій перший матч у групі В проти збірної Іраку.

З перших хвилин матчу українські футболісти заволоділи територіальною та ігровою перевагою, але забити їм не вдалося. Хоча в середині першого тайму Максим Хлань мав стопроцентний шанс відкрити рахунок, але він з лінії воротарського майданчика не влучив у рамку воріт.

У другому таймі українські олімпійці продовжували домінувати на полі і на 53-й хвилині вийшли вперед. Дмитро Криськів виконав навісну передачу, Арсеній Батагов пробив головою, воротар збірної Іраку Хассан Хуссейн відбив м’яч, проте Валентин Рубчинський вправно зіграв на добиванні.

Втім, через чотири хвилини азіатські футболісти зрівняли рахунок. Максим Таловєров у власному штрафному майданчику штовхнув Аймана Хуссейна в спину, і арбітр матчу суданець Махмуд Ісмаїл призначив пенальті. Сам постраждалий впевнено виконав вирок.

Після пропущеного голу в українських футболістів зовсім розладилася гра й у них нічого не виходило, а іракські футболісти на 75-й хвилині забили гол, який для них став переможним. Алі Джассім змістився до центру з лівого флангу та низовим ударом пробив українського воротаря Кирила Фесюна.

Отже, свій перший матч збірна України розпочинає з поразки, поступившись збірній Іраку з рахунком 2:1.

Після гри головний тренер української команди Руслан Ротань зазначив: «Ми поступилися через глобальні, дитячі помилки, які перевернули гру. Ми маємо прийняти результат, але не повинні опускати руки. Наступний матч проти збірної Марокко буде для нас вирішальним».

Отже, наступний матч Олімпійська збірна України проведе 27 липня проти Олімпійської збірної Марокко.

Завершать груповий раунд українські футболісти 30 липня поєдинком у Ліоні зі збірною Аргентини. До подальшого олімпійського суперництва вийдуть дві найкращі команди з кожної групи. У підопічних Руслана Ротаня ще є шанс вийти до плейоф.

Результати матчів 1 туру у групі В:

Ірак – Україна 2:1.

Аргентина – Марокко 1:2.

Олександр Молибога

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?